Data Erasure by Norman
 NORMAN International Hulp nodig? Klik hier!
NORMAN DEGAUSSER DG.02 - hardwarematig wissen
Als u gegevens wilt verwijderen van defecte schijven, kunt u geen software gebruiken. Norman heeft een krachtige degausser (demagnetiseerapparaat) ontwikkeld voor het wissen van gegevens op defecte schijven en verwisselbare media zoals tapes, diskettes en VHS-cassettes. De degausser wist de media door deze bloot te stellen aan een sterk magnetisch veld (gelijkstroom). Hierdoor worden alle gegevens op de media volledig verwijderd. Deze methode is met name effectief bij vaste schijven omdat tevens de servo- en onderhoudsinformatie wordt verwijderd. Elke schijf die met de degausser wordt gewist, is vervolgens onbruikbaar. Andere kleinere degaussers ondervinden problemen bij het wissen van moderne media met een hoge magnetiseerbaarheid, maar de ongekend krachtige DG.02 kan gegevens op deze media probleemloos wissen.
 
Met de Norman Degausser DG.02 kunnen niet-operationele opslageenheden en verwisselbare magnetische media, zoals tapes, diskettes, VHS-cassettes en ZIP-schijven, worden gewist. De degausser wist media door deze bloot te stellen aan een krachtig magnetisch veld. Hierdoor wordt alle informatie vernietigd die is opgeslagen op de eenheid, inclusief kalibratie- en servo-informatie. De informatie kan niet worden hersteld en de eenheid kan niet worden geformatteerd of hergebruikt. Als u gebruikmaakt van de degausser, kan de garantie op de eenheid vervallen.

Het magnetisch veld wordt geproduceerd met behulp van een elektromagneet die stroom voert door een spoel. De degausser bevat een serie verzegelde loodzuuraccu's die de vereiste stroom-sterkte leveren. Hierdoor kan de DG.02 ook worden gebruikt op locaties waar geen elektriciteitsvoorziening beschikbaar is.
De Degausser DG.02 van Norman
De degausser heeft een geavanceerd kwaliteitscontrolesysteem dat onder alle omstandigheden topprestaties garandeert. Alle bedieningsknoppen en statuslampjes bevinden zich op het voorpaneel.

Bij gebruik van kleinere degaussers die gebruikmaken van wissel-stroom, moeten media met de hand worden vastgehouden terwijl deze worden gewist. Als u liever niet wilt worden blootgesteld aan magnetische velden, raden wij het gebruik van de DG.02 aan. Deze werkt met gelijkstroom en de media hoeven dan ook niet te worden vastgehouden. Dankzij de afstandsbediening wordt u niet blootgesteld aan het magnetisch veld.

Aangezien de degausser een gelijkstroomveld produceert, wordt kracht uitgeoefend op het magnetisch materiaal en kunnen metalen voorwerpen worden versneld. De DG.02 moet dan ook niet worden gebruikt wanneer zich kleine losse voorwerpen op het bovenoppervlak bevinden. Het apparaat moet ook nooit worden gebruikt terwijl u een metalen voorwerp in uw handen houdt in de nabijheid van het bovenoppervlak.

De degausser van Norman voldoet aan verschillende strenge eisen: goedkeuring van het Noorse ministerie van Defensie, BSI test-certificaat, EEC-EMC-Directive en IEC 60950

Je data veilig stelling met antivirus software

Naast het verwijderen van je data is het natuurlijk ook belangrijk je data goed te beschermen. Hier komt antivirus-software bij kijken. Naast een virus scanner is een firewall ook een goede investering. Internetbeveiligingssoftware is er tegenwoordig in vele soorten en maten. Een vergelijking past niet in deze content maar Jarno Baselier heeft hier een mooi artikel overgescreven genaamd: Kies de juiste virusscanner Ook een bedrijf als av-test kan je verder helpen:

Klik hier voor een impressie van de mogelijkheden
 Norman is een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van data security. Met producten voor antivirus (virus control), persoonlijke firewall, antispam, encryption, data recovery, en gecertificeerde data erasure, speelt Norman een belangrijke rol in de data industrie.